Kurs i obuku za kuvara Božidarac
Opšte informacije: Kurs i obuku za kuvara
Oduvek ste sanjali da radite kako kuvar ili želite da svi pričaju o hrani koju spremate?
Na obuci i kursu za kuvara u Božidarcu, možete se osposobiti za poslove pripremanja hrane. Naučićete kako da kombinujete namirnice i začine, šta od pribora možete koristiti u kulinarstvu, kako da dekorišete i prezentujete pripremljenu hranu. Osposobićete se da osmislite i pripremite dnevne, nedeljne kao i menije za različite prilike i svečanosti. Akcenat se tokom kursa stavlja na sticenje praktičnih znanja i veština. Na kraju obuke, stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite.
Zašto je kurs za kuvara za vas?
Kuvanje je profesija koja je veoma tražena u Srbiji, ali i širom sveta. Naša škola za kuvara se sastoji iz 80% prakse i 20% teorije i osmišljen je tako da polaznici isprobaju iz prve ruke sve ono što uče u teoriji. Praksa se sprovodi u eminentnim restoranima, gde uz iskusnog mentora brzo i lako učite tajne kulinarstva.
Šta ćete sve naučiti na obuci i kursu za kuvara:
Kuvanje je profesija koja je veoma tražena u Srbiji, ali i širom sveta. Naša škola za kuvara se sastoji iz 80% prakse i 20% teorije i osmišljen je tako da polaznici isprobaju iz prve ruke sve ono što uče u teoriji. Praksa se sprovodi u eminentnim restoranima, gde uz iskusnog mentora brzo i lako učite tajne kulinarstva.
Šta ćete sve naučiti na obuci i kursu za kuvara:
- Znanja o vrstama kuhinja i jela, karakteristike namirnica, začina
- Veštine korišćenja odgovarajuće opreme i načina pripreme hrane
- Znanja i veštine u oblasti zaštite hrane i održavanje higijene
- Poznaje i primenjuje HACCP standard
- Poznavanje sredstava i pribora za rad
- Poznavanje vrsta mesa i načina njegove obrade
- Poznavanje vrsta voća i povrća i načina njihove obrade
- Veštine pripreme nacionalnih jela sa jelovnika prema recepturi
- Veštine pripreme salate
- Veštine pripremanja testa
- Osnovna znanja i veštine aranžiranja hrane
- Veštine pripremanja supa, čorbi i soseva
- Znanje priprema narudžbe/izdavanja hrane
- Veštine serviranja hrane i usluživanja gostiju
- Veštine pružanja prve pomoći i zaštite na radu
- Veštine komunikacije sa kolegama
- I mnoge druge trajne kuvarskog zanata
Vreme trajanja i dinimika obuke i kursa za kuvara:
- Fond časova obuke: 180 školskih časova
- ,,Božidarac'' obezbeđuje praksu u nekom od renomiranih restorana sa kojima ima dugogodišnju saradnju, ali takođe i polaznik može naći praksu koja mu više odgovara
- Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz ugostiteljskog objekta, od čega zavisi vreme trajanja obuke
- Teorijska nastava: jednom nedeljno po 2 školska časa u „Božidarcu“
- Nakon upisa polaznik se upućuje na praktičan deo u roku od oko 7 dana
Termini upisa kursa i obuke za kuvara:
- Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
- Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, radnim danima od 8 do 16č ili
- Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs
- Putem web-sajta www.bozidarac.rs (odeljak: Onlajn prijava)
- Putem besplatne info linije 0800 300 305
Literatura:
- Skiptu za kurs kuvara obezbeđuje „Božidarac“
Cena kursa i načini plaćanja:
- Za plaćanje uplatnicom, 3 do 4 mesečne rate
- Čekovima građana, do 6 rata
- Administrativnom zabranom, do 6 rata
- Kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 36 meseci
- Cena na www.bozidarac.rs
Dokumentacija potrebna na dan polaganja ispita:
- Kopija lične karte
- Kopija poslednje stečene diplome iz redovnog obrazovanja
- Potvrda o obavljenoj praksi
Ispit provere znanja za kandidate sa radnim iskustvom: Ukoliko kandidat poseduje radno iskustvo od minimum tri meseca, sa potvrdom iz ugositeljskog objekta, kopijom lične karte, kopijom diplome ili svedočanstva o redovno završenoj školi, može bez pohađanja obuke da polaže ispit.
više na bozidarac.rs
Коментари
Постави коментар