Kurs i obuku za kuvara Božidarac

Opšte informacije: Kurs i obuku za kuvara
Oduvek ste sanjali da radite kako kuvar ili želite da svi pričaju o hrani koju spremate?
Na obuci i kursu za kuvara u Božidarcu, možete se osposobiti za poslove pripremanja hrane. Naučićete kako da kombinujete namirnice i začine, šta od pribora možete koristiti u kulinarstvu, kako da dekorišete i prezentujete pripremljenu hranu. Osposobićete se da osmislite i pripremite dnevne, nedeljne kao i menije za različite prilike i svečanosti. Akcenat se tokom kursa stavlja na sticenje praktičnih znanja i veština. Na kraju obuke, stičete sertifikat koji će Vam omogućiti da se lakše zaposlite.

Zašto je kurs za kuvara za vas?

Kuvanje je profesija koja je veoma tražena u Srbiji, ali i širom sveta. Naša škola za kuvara se sastoji iz 80% prakse i 20% teorije i osmišljen je tako da polaznici isprobaju iz prve ruke sve ono što uče u teoriji. Praksa se sprovodi u eminentnim restoranima, gde uz iskusnog mentora brzo i lako učite tajne kulinarstva.

Šta ćete sve naučiti na obuci i kursu za kuvara:

  • Znanja o vrstama kuhinja i jela, karakteristike namirnica, začina
  • Veštine korišćenja odgovarajuće opreme i načina pripreme hrane
  • Znanja i veštine u oblasti zaštite hrane i održavanje higijene
  • Poznaje i primenjuje HACCP standard
  • Poznavanje sredstava i pribora za rad
  • Poznavanje vrsta mesa i načina njegove obrade
  • Poznavanje vrsta voća i povrća i načina njihove obrade
  • Veštine pripreme nacionalnih jela sa jelovnika prema recepturi
  • Veštine pripreme salate
  • Veštine pripremanja testa
  • Osnovna znanja i veštine aranžiranja hrane
  • Veštine pripremanja supa, čorbi i soseva
  • Znanje priprema narudžbe/izdavanja hrane
  • Veštine serviranja hrane i usluživanja gostiju
  • Veštine pružanja prve pomoći i zaštite na radu
  • Veštine komunikacije sa kolegama
  • I mnoge druge trajne kuvarskog zanata

Vreme trajanja i dinimika obuke i kursa za kuvara:
  • Fond časova obuke: 180 školskih časova
  • ,,Božidarac'' obezbeđuje praksu u nekom od renomiranih restorana sa kojima ima dugogodišnju saradnju, ali takođe i polaznik može naći praksu koja mu više odgovara
  • Dinamiku polaznik dogovara sa mentorom iz ugostiteljskog objekta, od čega zavisi vreme trajanja obuke
  • Teorijska nastava: jednom nedeljno po 2 školska časa u „Božidarcu“
  • Nakon upisa polaznik se upućuje na praktičan deo u roku od oko 7 dana 
Termini upisa kursa i obuke za kuvara: 
  • Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
  • Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, radnim danima od 8 do 16č ili 
  • Putem i-mejla: prijava@bozidarac.rs 
  • Putem web-sajta www.bozidarac.rs (odeljak: Onlajn prijava)
  • Putem besplatne info linije 0800 300 305
Literatura: 
  • Skiptu za kurs kuvara obezbeđuje „Božidarac“
Cena kursa i načini plaćanja: 
  • Za plaćanje uplatnicom, 3 do 4 mesečne rate
  • Čekovima građana, do 6 rata 
  • Administrativnom zabranom, do 6 rata 
  • Kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 36 meseci
  • Cena na www.bozidarac.rs
Dokumentacija potrebna na dan polaganja ispita: 
  • Kopija lične karte
  • Kopija poslednje stečene diplome iz redovnog obrazovanja 
  • Potvrda o obavljenoj praksi 
Ispit provere znanja za kandidate sa radnim iskustvom: Ukoliko kandidat poseduje radno iskustvo od minimum tri meseca, sa potvrdom iz ugositeljskog objekta, kopijom lične karte, kopijom diplome ili svedočanstva o redovno završenoj školi, može bez pohađanja obuke da polaže ispit. 


više na bozidarac.rs

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kurs i obuku za poslastičara je ove jeseni u Božidarcu

Kako postati kuvar za samo 3 meseca?